Litteratur anmeldelse og tips


Se her hvordan du kan få vist din løbsrute.
Anskaf dig et Garmin løbeur – fx. Garmin 235. Det er forholdsvist billigt (1500 kr?) og kan ved hjælp af Garmin Connect vise din rute uden at du skal gøre andet end at huske at starte og stoppe uret – og så selvfølgelig tilsluttet uret til PC’en via Garmin Connect.
Egentligt ville jeg bare have et ur, der kunne vise en nøjagtig tid (de forbaskede morsekoder er for viderkomne), men det var jo også rart at se hvor langt man havde løbet. Og minsandten om ikke man fik ruten forærende… 🙂


Kommentar fra WEBmaster:

OBS: Nedenstående bog anmeldt af OZ6KH Villy har tilsyneladende  fået nyt nummer:

ISBN 9781-9050- 8627-6, Paperback, Size 175x240mm 112 pages

Koster stadigvæk ca 10 £.

Klik på billedet.

Håndbog for rævejægere.

RSGB har udgivet denne bog, som omhandler Radio Orientering og er skrevet af forfatterne Bob Titterington G3ORY, David Williams M3WDD og David Deane G3ZOI.

De 3 forfattere har selv god erfaring i radioteknik, orientering og radiopejleorientering, hvilket afspejles ved læsning af denne bog der er skrevet for nybegynderen og den mere erfarne, der vil udvide sin viden om emnet radiopejleorientering. Bogens mange illustrationer understøtter teksterne.

På bagsiden af bogen er denne indholdsbeskrivelse.

Amateur Radio Direction Finding (ARDF) også kendt som radio orientering eller på dansk rævejagt, er en udendørs sport der kombinerer orientering med radioamatørens færdigheder i at pejle. Udøverne benytter deres færdigheder til at find et antal skjulte radiosendere inden for en afgrænset tid. Denne bog er tiltænkt at indføre læseren i alt hvad hun/han behøver for at deltage i den fascinerende radio sport.

Radio Orientering ARDF håndbogen begynder med historien om ARDF og giver dermed også et generelt overblik over sporten. Bogen er fyldt med informationer lige fra de 10 bedste råd til det at arrangere en ARDF konkurrence. Læseren vil finde sider der beskriver hvad der nødvendigt at vide for at deltage i den første konkurrence, hvilket udstyr der skal bruges, hvilken beklædning der er nødvendig, sikkerhed og hvordan en konkurrence afvikles. Der er detaljer om måden at plotte pejlingerne, og detaljeret instruktion om hvordan man får det bedste ud af pejleudstyret og metoderne til at overføre pejlemodtagerens udmåling til orienteringskortet. Et kapitel omhandler praktisk træning, tips og henvisninger til at forberede sig fysisk til konkurrence.

Læserne vil også finde en stor del udstyr beregnet til hjemmebyg. Der er detaljer til 3,5 MHz og 144 MHz pejlemodtagere, en 2 m Yagi antenne, sendere, nøgleautomater og færdige antenner. Der er større konstruktioner, men også forklaringer til simple diagrammer.

Du finder den på www.rsgbshop.org vælg Radio Books, vælg Operating & DX og find bogen Radio Orientering.

Jeg kan specielt anbefale denne bog til de EDR afdelinger, der arbejder med sporten rævejagt.

Bogen koster ca. 10 Pund hos RSGB. ISBN 1-905086-26-1

 

Vy 73 de OZ6KH Villy


En “fed pen” for rævejægere med laminerede kort.
Virker også i regnvejr.
Streger fjernes let med en spritklud.
Findes i andre farver (-3 = blå)

Link: http://tegnogskriv.dk/markere/permanent-marker/dry-marker/lumocolorr-permanent-glasochrom-108-179

Eller klik på billedet (åbner i nyt billede):